Start bouw 1e fase Rozenvelden in Goor

Donderdag 20 juni was het zo ver: de start bouw van de eerste fase van project Rozenvelden in Goor werd officieel gevierd op de bouwlocatie. Samen met de kopers, medewerkers van corporatie Viverion, gemeente Hof van Twente en Ter Steege werd stil gestaan bij dit feestelijke moment!

foto-start-bouw-handeling

Deze nieuwbouw in ‘t Gijmink is van groot belang voor de wijk. De transformatie zal nu na jaren eindelijk worden afgerond. Project Rozenvelden bestaat in totaal uit 70 energie-neutrale woningen, waarvan de eerste fase (31 woningen) nu in aanbouw is en recent fase 2 in verkoop is gegaan.

Ruim anderhalf jaar geleden kocht Ter Steege de bouwlocaties van Viverion. En waar ontwikkelprocessen tegenwoordig nog wel eens heel lang duren was dit project een positieve uitzondering. Directeur Tom Klokkenburg van Ter Steege benadrukte in zijn toespraak dat dit grotendeels te danken is aan de constructieve en positieve samenwerking met de gemeente Hof van Twente.

Wethouder Harry Scholten: ”We zijn blij dat de wijk verder wordt afgebouwd. Als gemeente begrijpen we heel goed het belang van voldoende betaalbare woningen en werken hier ook hard aan. Ik ben blij dat we samen met Ter Steege snel tot afspraken zijn gekomen en dat de bouw nu al start. Het mooie aan dit project is dat voor alle doelgroepen gebouwd wordt. Er komen gezinswoningen, twee- onder één-kapwoningen en levensloopbestendige woningen. Ook is aan de starter gedacht en hiervoor speciaal een woning ontwikkeld. Er is goed gekeken naar welk type woning waar past en gezorgd voor een gevarieerd aanbod, op een manier die aansluit bij de bestaande omgeving en de verschillende doelgroepen in de wijk. Ik ben ervan overtuigd dat het gastvrije gevoel van weleer weer helemaal terugkomt.”

Aansluitend aan de toespraken werd een officiële handeling uitgevoerd waarbij een van de toekomstig bewoners samen met wethouder Harry Scholten de laatste begane grondvloer plaatsten van deze woning. Aansluitend werd getoost en konden buren kennismaken in het buurthuis ’t Gijmink.

Foto: Start bouw handeling: Wethouder Harry Scholten met een toekomstige bewoner

foto2-start-bouw-handeling

Lees het volledige artikel bij Ter Steege.

Laat dit artikel viral gaan in Goor, deel het met je vrienden!

Auteur

Picture of Redactie deGoorgids.nl
Redactie deGoorgids.nl

Nieuws door Ter Steege. Lees het volledige artikel op hun website.

  1. Start bouw 1e fase Rozenvelden in Goor

Gerelateerde berichten